BLOG:

Van het ene naar het andere avontuur! | Blog door Elvi Smits

Varend op de Wylde Swan komen we op veel verschillende plekken en ontmoeten we veel verschillende mensen. Als we aankomen in een haven is er altijd contact met de havenmeester, zo ook in Isafjordur. Op ons eerste bezoek kwam havenmeester Uwe Speck bij ons aan boord, en ging hij van boord met een mooie rondleiding en een paar echte Wylde Swan sokken!

We betraden de haven van Isafjordur weer voor ons wekelijkse bezoekje. Vlakbij de haven is een tankstation en het leek ons verstandig om onze benzinetanks te vullen. Zo begonnen we aan operatie “benzine halen”. Al snel veranderde dit in een heus avontuur!

Marco vroeg Uwe of hij toevallig een trolley had zodat we niet met 4 goed gevulde tanks hoefde te lopen. Een trolley had Uwe niet, maar wel een pickup truck!

Samen met Marco stapte ik in de fel rode pickup truck. Een gave bak, dus we konden het uiteraard niet laten om met een klein omweggetje naar het benzine station te rijden.

Alle auto’s hier in IJsland zijn all weather ingericht. Vaak brede en hoge auto’s, met 4 grote dikke banden eronder. Dat moet ook wel met het ruige landschap en strenge winters. De offroad paadjes en bergen stellen niks voor, voor deze sterke auto’s.

We rijden een stukje om de haven heen. We hoeven de stad niet eens uit om al te genieten van prachtige bergen, wilde rivieren, watervallen en ontzettend veel groene begroeiing. Vanaf de weg om de haven hebben we een mooi uitzicht op de Wylde Swan die midden in de haven voor anker ligt.

Na een korte roadtrip komen we aan bij het benzine station, vullen we onze tanken en rijden we terug naar het schip.

Dit maakt dit soort tochten varen zo leuk, je komt op zoveel plekken, ontmoet zoveel nieuwe mensen en spontane avonturen zoals dit liggen altijd op de loer. Wil jij dit ook ervaren? Stap dan deze zomer nog aan boord.