BLOG:

Vijftig tinten groen | blog van Elvi Smits

“Zeilen door de Fjorden van IJsland richting Akureyri is alsof je een schilderij in zeilt.”

Vijftig tinten groen

Als fotograaf ben ik op veel mooie plekken geweest, waarschijnlijk omdat ik de neiging heb om de schoonheid te zien op plaatsen waar andere mensen langs zouden lopen zonder het te merken. “Vijftig tinten groen” zou een perfecte naam zijn om de kliffen die we passeren te beschrijven, de kleuren zijn surrealistisch, de groene planten vermengen zich met verschillende kleuren bruin van zand en vulkaanrots. Een paar wolken slingeren rond de 1150 meter hoge bergen. In de felle zon zie je de toppen nog bedekt met een laag ijs en sneeuw.

Vanaf het dek van de Wylde Swan

Eindeloze watervallen stromen naar beneden in het donkerblauwe water. Vanaf het dek van de Wylde Swan heb ik een goed uitzicht en kan ik gemakkelijk de manier volgen waarop het water vanaf de besneeuwde toppen stroomt, naar beneden stroomt en uiteindelijk weer herenigd wordt met de zee.

Walvis!

In de vredige stilte horen we ineens een geluid, gevolgd door de bemanning die “WALVIS” roept. Iedereen haast zich naar het dek om een ​​glimp op te vangen van het prachtige dier. Tweemaal spuit de walvis en dan verdwijnt hij weer.

De magie die je ervaart

Momenten en plekken als deze zijn bijna niet te vangen met een camera. Het is alles bij elkaar dat de magie creëert die je ervaart wanneer je door de prachtige fjorden van IJsland vaart met de prachtige natuur die je gezelschap houdt.

Ga met ons mee!!

Wil je ook deze magische momenten meemaken? Klik hier om je avontuur te starten.

Elvi Smits