NIEUWS:

Ga mee met deze reis: Stavanger-Bergen 24 juni-27 juni 2020

 

Inclusief een halve dag in Bergen, de Hardangerfjord en de gletsjers van Folgefonna National Park.

 

U kunt ook genieten van de unieke lokale keuken, een bezoek brengen aan Baroniet Rosendal, een prachtig landhuis uit 1665, gelegen tussen fjorden, gletsjers, bergen en watervallen, of ervoor kiezen om eerder aan te komen om de kosmopolitische oliestad Stavanger te bekijken, met zijn prachtige fjorden, bergen en lange, witte stranden en de beste surfcondities van Noorwegen langs de stranden van Jaeren.

 

Een bus brengt je naar Odda, waar je onze gidsen kunt vergezellen tijdens een fantastische wandeling in het “Sprookjes” – bos. De tour begint op Rogdo, 260 meter boven de zeespiegel, met een fantastisch uitzicht over het fjord.

 

Ondertussen varen de schepen naar Odda, waar u weer aan boord ontvangen wordt. Onze chefs hebben een speciale maaltijd voor u bereidt met lokale ingrediënten.

 

Op de laatste dag van de reis varen we naar Bergen, de tweede stad van Noorwegen. De gekleurde houten huisjes van Bryggen zijn opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst.

 

Bryggen is het Noorse woord voor ‘aanlegplaats’ of ‘kade’; een verwijzing naar het handelsverleden. Aan een kade gaan niet alleen goederen van en aan boord. Daar ontmoeten mensen uit allerlei windstreken elkaar. Bryggen verbindt oude en nieuwe werelden, werelden van ver en dichtbij.

 

Tegenwoordig herbergen de huisjes van Bryggen souvenirs winkeltjes, eet- en drinkgelegenheden en musea.

 

Stavanger-Bergen