“Vrouwen kunnen niet zeilen”

 

 

Tall Ship Wylde Swan heeft als een van de weinige grote zeilschepen een vrouwelijke kapitein en stuurvrouw.

 

Zeilen op een Tall Ship is eeuwenlang een mannenbolwerk geweest. Maar dat was vroeger…….

 

Het bekendste schip van de Tall Ships vloot  zeilt eind juni in een lang weekeinde van Nederland naar de start van de Tall Ships Races in Denemarken.
Haar bemanning? Dertig vrouwen. Schrijf je in en zeil mee!

 

Je wordt ingedeeld in het zeewachtsysteem, leert (op verschillende niveaus) over zeilen, over navigeren en het maken van beslissingen over varen op zee. Ontdek hoe het voelt om ’s nachts onder de sterrenhemel te zeilen, over de fluoriderende zee.

 

De Wylde Swan gaat voor deze reis de samenwerking aan met Wieke van Oordt. Zij schreef ‘Vrouwen kunnen niet zeilen’, een boek over de wondere wereld van de watersport. Van Oordt: “Een geheel vrouwelijke bemanning die een Tall Ship naar Denemarken vaart! Even dacht ik dat de Wylde Swan soort vormingsreis wilde organiseren om vrouwen ‘in hun kracht te brengen’. Daar houd ik niet zo van omdat vrouwen wat mij betreft dat niet nodig hebben louter en alleen vanwege hun vrouw zijn. Maar toen ik begreep dat het om een mooie en unieke zeilreis ging, was ik ook enthousiast. Ik wil zelf ook graag mee”.

 

Ibrichje Engelsma van de Wylde Swan: “We hebben Wieke ontmoet op de Hiswa Amsterdam Boatshow. Als Friezin zeil ik al mijn hele leven en de titel van het boek van Wieke deed me direct wat. Omdat de nieuwe kapitein van de Wylde Swan een vrouw is en we ook net een nieuwe stuurvrouw in het officierenteam hebben leek het ons goed om dit cliché te agenderen door er een mooie tocht voor te ontwikkelen.”

 

Van donderdag 27 juni in Scheveningen t/m dinsdag 2 juli in Aalborg Denemarken. Gezamenlijk terug reizen van Aalborg naar Nederland kan worden geregeld.

 

Deze reis kost 750 euro. Dit is op basis van volpension.

Iedere boeker krijgt het boek “vrouwen kunnen niet zeilen” binnen een week gratis thuisgestuurd.

 

Plaats een reactie