NIEUWS:

Wylde Swan toegelaten op unieke eilanden groep

De leerlingen van het zeilend onderwijsprogramma Masterskip zijn vrijdag 8 januari 2021, na een lange procedure toegelaten op de afgelegen Caribische eilandengroep Saint Vincent and the Grenadines.

Het uit 32 eilanden bestaande land heeft een zeer streng protocol om in te klaren. De afgelopen dagen zijn is de crew van de Wylde Swan bezig geweest om aan alle eisen te voldoen. Vandaag ontving het Nederlandse Tall Ship de toestemming om alle eilanden te bezoeken.

Hierdoor kunnen de leerlingen van onderwijsprogramma Masterskip deze unieke omgeving als hun klaslokaal gebruiken. In de ochtend werken de leerlingen 6 dagen per week aan hun reguliere schoolwerk. Alle andere tijd op het zeilschip en de eilanden wordt gebruikt voor onderwijs met veel koppelingen tussen theorie en praktijk.

Christophe Meijer directeur van Masterskip | Wylde Swan: “Allereerst was het heel belangrijk wat de situatie was met betrekking tot Corona. Saint Vincent and the Grenadines hebben in een volledig jaar totaal 149 corona besmettingen gehad. Als je dat vergelijkt met de omgeving waar de leerlingen in Nederland school hebben, met rond de 8.000 gevallen per dag, weet je al dat het deze eilandengroep een veilige omgeving is. En er is heel veel te leren! Dat de grootste vulkaan op dit moment activiteit vertoont is een interessante bijkomstigheid voor onze varende school. Verder zijn er plekken waar veel te leren valt die er ook nog eens fantastisch uitzien. Het hoefijzervormige rif van de Tobago Keys met de witte stranden en azuur kleurige water ziet er niet heel schools uit. Maar ook daar geven we avontuurlijke lessen.”

Masterskip blijft nog tot mei in de Corona luwe Caraïben om begin juni weer in Nederland aan te komen en zich klaar te maken voor een zomerseizoen in Groenland.